Bohócdoktorok Betegségelűző Csapat kéri a támogatását!

Gyermekek, családok védelme a fő tevékenységünk. 2003 óta évente több ezer embertársunkkal kerülünk kapcsolatba támogatóként. A sikerek támogatóinkkal közösek! A Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági Bohócdoktor és Mesedoktor programja a gyógyuláshoz nélkülözhetetlen élményteremtés révén mosolyt fakaszt a betegek arcán. Vidámsággal segítünk feldolgozni az olykor nagybeteg gyermekek, felnőttek állapotát. A pozitív élmények, a vidám pillanatok a betegség okozta negatív lelki állapoton a résztvevő felülkerekedik. Együtt csodákra vagyunk képesek! Támogatásod, önkéntes részvételed, segítséged, adó 1% felajánlásod fontos! Köszönjük!

 Adószám, mely az adó 1% felajánláshoz szükséges: 18472273-1-06

bohócdoktorok szja 1 %

Adó 1 százalékát adóbevalláskor, május 20-ig az ügyfélkapun, vagy munkáltatóján keresztül, vagy a NAV-nál könnyedén felajánlhatja!

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003-óta tartó sikeres - segítő - támogató tevékenységét!

Ismeri a Centerke Adományozó Központot? Itt évente 10 ezernél több család, kisgyermek, idős embertársunk kap támogatást. Ismeri a Szeretetcsoki programunkat, mely révén a Mesedoktorok, Bohócdoktorok gyermekek által összegyűjtött finomságokat visznek a bajban lévőkhöz, betegekhez, nélkülözőkhöz?!? 

A legfontosabb tudnivalók az adó 1 százalék felajánlásról

Határidő az adó 1 százalék felajánlást illetően: egyéni vállalkozók és magánszemélyek: tárgyév május 20.

Elfelejtettél nyilatkozni az adó 1%-ról? Semmi baj! Május 20-ig még minden pótolható!
Csak töltsd az 1%-os nyilatkozatot, és küldd be annak a NAV központnak ahová tartozol, vagy ha van ügyfélkapud használd az ESZJA rendszerét.
Figyelj arra, hogy be legyen fizetve az adód, különben felajánlásod nem kapja meg a szervezet!

Az 1% felajánlásának módjai:
Ha ügyfélkapu regisztrációval rendelkezel, akkor az egyszerűen és könnyen kezelhető ESZJA (online) felületen keresztül tudod benyújtani a nyilatkozatot.

Ha magad készíted a bevallásodat, az adóbevallási nyomtatvány EGYSZA lapját kell kitöltened.

2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, de a munkáltató továbbra is összegyűjtheti az alkalmazottak 1+1 %-os nyilatkozatát. Ebben az esetben az 1%-os nyilatkozatod május 10-ig adhatod át neki, lezárt, adóazonosítójellel, a ragasztáson átnyúlóan aláírt borítékban.
Önálló formában, azaz nem az szja bevallás részeként és nem a munkáltatód útján, hanem külön az erre a célra szolgáló nyomtatványon saját magad is eljuttathatod (akár személyesen is) a NAV-hoz.

Kik jogosultak az 1% fogadására?
- magyarországi civilszervezetek, melyek legalább 2 éve működnek, és bejelentkeztek a NAV-nál bővebben a törvényben nevesített intézmények továbbá az ún.
- az úgynevezett második adó 1% felajánlható valamely Magyarországon bejegyzett egyháznak, vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak.

A civilszervezeteket az adószám, az egyházakat a technikai számuk megjelölésével támogathatod adó 1 százalékoddal.

Egy-két hasznos tipp:
- menj biztosra, ajánld fel az adód 1 százalékát, nem kerül semmibe sem, de nagyon sokat segítesz vele,
- ismerd meg a munkánkat, kövesd nyomon egész évben, így biztos lehetsz benne, hogy jó helyet támogatsz,
- ha tutira akarsz menni, kérs segítséget munkáltatódtól vagy könyvelődtől, használd az EGYSZA adatlapot, vagy lépj be az ügyfélkapuba,ott könnyedén megadhatod a felajánlás résznél az adószámot.
- ne felejtsd el az adó 1%-os nyilatkozat kitöltésekor megadni neved és email címed, hogy a választott szervezet felvehesse veled a kapcsolatot és közvetlenül neked számolhasson be arról, mire költi a pénzed.