Bohócdoktorok, adó 1 százalék

Bohócdoktorok: gyermekek és felnőttek gyógyítását segítjük. Adó 1 százalék felajánlással segíts Te is! A Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta működik, a Gyógyító Bohócdoktorok segítő csapat a Mesedoktorokkal közösen fontos jótékonysági tevékenységünk. Kórházban lábadozó gyerekek és felnőttek gyógyításában veszünk részt, nevetésterápiával, jókedvre derítéssel, optimista szemlélettel. A Bohócdoktor Csapat hálás köszönettel fogad minden támogatást, így a személyi jövedelem adó (SZJA) 1 százalék felajánlásokat is. Nekünk minden adó 1 százalék fontos támogatás! Kérjük, segítsen Ön is, hogy minél több beteg gyermeknek és felnőttnek könnyíthessük meg a kórházban tartózkodást és vihessük el a nevetés gyógyító erejét!

Kérjük, támogassa adóbevalláskor adó 1 százalékával a Mátrix Közhasznú Alapítvány gyermekmentő, gyógyító bohócdoktorok segítő tevékenységét!

Adószám az 1 százalék felajánláshoz: 18472273-1-06

bohócdoktor gyermekmentő

Hogyan gyógyítanak a bohócdoktorok?!

A nevetés valódi szellemi tornát és testedzést jelent: nevetés közben a mellkas izmai erőteljesen összehúzódnak, a hasüregben felgyorsul a vérkeringés, javul a belső szervek oxigénellátása. Az agyban pedig olyan vegyületek szabadulnak fel, amelyek csökkentik a fájdalomérzetet, és egész testünket kellemes bizsergés hatja át.

A nevetés a betegségekre a legjobb gyógyszer. Vény nélkül, ingyen kiváltható és nincsenek mellékhatásai. A Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta sikeres szervezet, mi működtetjük a Mesedoktor és Bohócdoktor csapatot, a program célja, hogy minél több kórházban fekvő gyerek és betegséggel küszködő embertárs fájdalmát, szorongását és szomorúságát enyhítse a nevetés rendszeresen adagolt energiájával, így hozzásegítve őket egészségük és jó kedélyük mielőbbi visszanyeréséhez.

Kérjük, támogassa adóbevalláskor adó 1 százalékával a Mátrix Közhasznú Alapítvány gyermekmentő, gyógyító bohócdoktor segítő tevékenységét!

Adószámunk: 18472273-1-06

bohócdoktor vizit gyermekvédelem adó 1 %

A Mátrix Közhasznú Alapítvány hálás köszönettel fogad minden támogatást, így a személyi jövedelem adó (SZJA) 1 % felajánlásokat is. Nekünk minden 1% fontos támogatás! Kérjük, segítsen Ön is, hogy minél több beteg gyermeknek könnyíthessük meg a kórházban tartózkodást és vihessük el a nevetés gyógyító erejét!

Mit kell tennie?
A rendelkezés az SZJA 1 százalékáról nem kerül Önnek pénzébe, csak egy-két percet kell rászánnia az adóbevallás elkészítésekor. fontos, hogy az alapítvány adószámát a felajánláskor pontosan adja meg.

gyermekmosoly bohócdoktorok gyermekek gyermekmentő szja 1 százalék felajánlás

Rendelkezési lehetőségek:

Önnek lehetősége van arra, hogy adója 1+1 százalék felhasználásáról a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon rendelkezzen és azt a bevallásával együtt elektronikusan vagy kinyomtatott formában postai úton továbbítsa a NAV felé legkésőbb tárgyév május 20-ig.

Amennyiben Ön már elküldte adóbevallását és külön rendelkezik adója 1+1%-áról, úgy a rendelkező nyilatkozatot önállóan, legkésőbb tárgyév május 20-ig küldheti meg az adóhatóságnak elektronikusan vagy papíron kitöltött formában postán.

Abban az esetben, ha Ön munkáltatói adómegállapítást kér, tegye borítékba fentről letöltött rendelkező nyilatkozatot és adja át munkahelyén az adóbevallást készítő személynek legkésőbb tárgyév május 11-ig. A borítékra írja rá adóazonosító jelét, zárja le a borítékot és írja alá saját kezűleg, a ragasztott felületre átnyúlóan.

Ha a személyi jövedelemadó bevallását elektronikusan, meghatalmazott útján kívánja elküldeni, akkor a rendelkező nyilatkozatot az adóhatóság csak akkor fogadja el, ha a meghatalmazott mind a bevallás, mind pedig a rendelkező nyilatkozat megküldésére az adóhatósághoz bejelentett meghatalmazással, érvényes regisztrációval rendelkezik.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Ön úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét a szervezettel közöljék, akkor ezen szándékát az erre vonatkozó kódkockába jelölje "X"-szel, és töltse ki "Az adózó neve" mezőt és "Az adózó postai levelezési címe" vagy "Az adózó elektronikus levelezési címe" mezők közül legalább az egyiket. A kedvezményezett az Ön által megadott adatokat kizárólag közhasznú tevékenységével kapcsolatban az Önnel történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány működteti a Bohócdoktor Csapatot. Az alapítvány 2003 óta részt vállal a jótékonysági programokban. Bohócdoktorok tevékenysége: gyógyító vizitek mellett a gyermekek védelmében, támogatásában is részt vállalunk. Sok esetben nem egészségügyi intézményekben folytatjuk a gyógyító vizitet, hanem például állami gondoskodásban élő gyermekek életterében, ifjúsági zárt intézetekben, ifjúsági büntetés végrehajtó intézetben (ifjúsági börtönben) is gyógyítunk.

A gyermekvédelem a szociális munka szakterülete, olyan köztevékenység, mely a gyermek családban történő nevelkedésének elősegítésére, veszélyeztetettségének megelőzésére és megszüntetésére, valamint a szülői vagy más hozzátartozói gondoskodásból kikerülő gyermek helyettesítő védelmének biztosítására szolgál. Alapítványunk a gyermekvédelem területén prevenciós, krízisoldó, szemléletformáló feladatokat vállal.

A gyermekvédelmi rendszer egy adott állam gyermekvédelmének leírására szolgáló kategória, mely magába foglalja a gyermekvédelem funkcióit, szabályait, megoldásait, szervezeteit, működésmódjait. A Mátrix Közhasznú Alapítvány a gyermekvédelmi rendszerben gyermekmentő és gyermekek számára készségfejlesztő - segítő tevékenységeket is folytat. Magyarországon törvény, amely szabályozza: az 1997. évi XXXI. törvény A gyermekek védelméről. Alapítványunk segítő csapata a gyermekvédelmi törvény fontossága mellett a társadalom kellő figyelmét is fontos feladatrészként kezeli. Segítünk a gyermekek védelmében ott, ahol tudunk. 

Adóbevalláskor az adó 1% felajánlását köszönettel fogadja gyógyító feladatok ellátásához a Mátrix Közhasznú Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai! Felajánlása a legjobb és legnemesebb gyógyító célokat segíti!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány működteti a Gyógyító Bohócdotorok Betegségelűző Csapatot, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, a sokszor állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a gyerekeket a gyógyulás felé. A programok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára INGYENESEK. A vidám bohócdoktorkodás végén rendszerint ajándékozás és szeretet honol.

Ép testben ép lélek - tartja a közmondás, és valóban: a testi és lelki erőnlét szorosan összefügg. Nem csak a test a fontos, hanem a szellem egészségével is sűrűbben kell foglalkozni, még egészségesen is. És még sokkal jobban, ha egy gyermek a testet megpróbáltató betegséggel küzd vagy a gyógykezelés mellékhatásai kritikus állapotúra rontják a szellemet.

Itt lép közbe a Mátrix Közhasznú Alapítvány Bohócdoktor Csapat
Bohócdokik várják intézmények felkéréseit: vidám kórterem zenés egy óra a bohócokkal, a bohócok a zene, móka mellett örvendeztetik meg a gyerekeket. Tánc, zene, interaktív ujjbáb játék, rajz, fotózás, betegség elűzés...
- ingyenes,
- látványos,
- élményt teremtő,
Bohócdokik támogatókat keresnek:

- adó 1% felajánlást a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységeihez hálás köszönettel fogad

Adószám (adó 1% felajánláskor ezt adja meg):
18472273-1-06
 

- a működéshez szükséges anyagi alapokat támogatók adományaiból fedezzük, Hivatalos bankszámlaszám
(OTP Bank): 11735005-20510350

- a bohócdokik csapat tárgyi adományokat (bábokat, zeneeszközöket, írószereket, osztható játékokat, színezőket/könyveket, és minden egyebet örömmel fogad),

Együtt CSODÁKRA Vagyunk Képesek!

Mátrix Közhasznú Alapítvány
Gyógyító Bohócdoktor Csapat
www.bohocdoktor.com - Ismerd meg Te is Gyermekmentő munkánkat!
Nevetéssel Gyógyítunk - Segíts Te is!
Gyermekmentő és gyógyító tevékenységünk pótolhatatlan!

 

Bohócdoktorok a beteg, sérült gyerekek gyógyulásáért

A nagybeteg gyerekek számára a fekvőbetegség többnyire negatív stresszt, félelmet, fájdalmakat és szenvedést hoz. A gyógykezelések során keletkező negatív helyzetet hozzák rendbe a bohócdoktorok. A Mátrix Közhasznú Alapítvány arra kéri a jóérzésű segítőket, pártolókat, és majdani segítőket, hogy az adózási időszakban 1+1 % felajánlás, azaz az egy százalék felajánlás kapcsán gondoljanak az alapítvány által több éven sikeresen működtetett Bohócdoktor Betegségelűző Csapat támogatására. A normatív támogatás nélkül működő gyógyító program a támogatásként juttatható 1 % felajánlás segítségével a gyermekmentő program költségeit fedezni tudja. Az 1 százalék felajánlás a közhasznú alapítvány jótékony célú tevékenységéhez fontos támogatási lehetőség. A bohócdokik szegedi alapítványa az egész országra kiterjedően végzik intézmények nagybeteg kisgyermekeinek látogatásait, a bohócdoktor mozgalom így országosan a kórtermekben fekvő beteg gyermekek nagy örömére elérhető. Az egészségügyi intézményekben eltöltött napok kapcsán fontos gyermekvédelem (fizikai, mentális formában is), a gyermekek támogatása vidám bohócdoktorkodás révén teljesülhet ki. A gyermektámogatás során ajándékozás, élmény átadás – élmény pedagógia, a betegségek játékos feldolgozásához szükséges tréning is kapcsolódik. A bohócdoktorok sosem üres kézzel érkeznek, ajándék lufi, nassolnivaló szinte mindig lapul a bőröndjeikben. A gyermekmentő alapítvány révén a beteg gyermekek gyógyulása közelebb juthat a megvalósuláshoz, mely megfizethetetlen érték.

Az 1 százalék felajánlás nagyon nagy segítség a gyermekmentő - gyógyító bohócdoktorok egész éves áldozatos munkájához. Az egy százalék felajánlás, azaz az adó 1 nem kerül az adóbevalláskor semmiféle plusz költségbe sem, mégis óriási segítség. Az adó 1 százalék felajánlás elmulasztása az adóbevallás idején nem jó, mondhatni kifejezetten rossz. Az adóbevallás 1 százalék részének fel nem ajánlásakor is befizetésre kerül, csak a támogatási lehetőség helyett (a gyermekmentő alapítvány helyett) az államkasszába kerül az összes adóbefizetés. Az alapítványok nyilvántartása tartalmazza a Mátrix Közhasznú Alapítványt, mint adó 1%-ot fogadó szervezetet. Az szja 1 százalék támogatásból befolyó összeg nagyban segíti a beteg gyermekek gyógyításának támogatása kapcsán működtetett lelki és testi segítő tevékenységet. A beteg gyermekek segítése, a bohócdoktor mozgalom támogatása csak 1%-nyi figyelmet és segítséget kér!

Az 1+1 százalék, azaz a befizetett adó 1 százalék felajánlás révén minden támogató részt vehet az éves szinten gyerekek százait, de akár ezreit érintő terápiás programban. Az adó 1+1 felajánlása nem kerül semmibe sem, de a bohócdoktorok áldozatos tevékenységének folytatásához nélkülözhetetlen. Adóbevalláskor az adó 1 százalék felajánlását ne felejtse el megtenni, ha az adó 1 % felajánlás nem jön létre, a felajánlható összeg (mely néhány száz forinttól több ezer forintig is terjedhet) az államkasszába kerül. Az adóbevallás elkészítésekor kérje ki a könyvelő vagy a bérszámfejtő segítségét, hogy a Mátrix Közhasznú Alapítvány ( az alapítvány adószám: 19560540-1-06) a gyermek támogatás segítendő céllal felajánlásra kerülhessen. Az adóbevallás 1 százalék része nagy segítség s gyermekmentő feladatokhoz. Az alapítvány adószáma az alapítvány részére történő szja 1 % felajánláskor pontosan kell, hogy megadásra kerüljön, hiszen ha az szja 1 százalék felajánláshoz megadott adószám hibás, úgy az szja 1 % felajánlás nem jut célba, az szja 1 százalék felajánlás érvénytelen lesz. 

Segítségét, támogatását, egész éves figyelmét nagyra értékeljük, és hálás köszönetünket fejezzük ki érte!
Mátrix Közhasznú Alapítvány